ویروس کرونا چیست و در صورت بروز علائم چه باید بکنیم؟

ویروس کرونا

(Coronaviruses)(CoV) خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که باعث بیماری هایی از سرماخوردگی ساده گرفته تا بیماریهای جدی تری مانند سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) و سندرم حاد تنفسی (SARS-CoV) می شوند. ویروس کرونا (nCoV) نوع جدیدی است که قبلاً در انسان تشخیص داده نشده است. ویروس کرونا از دسته  زونا هستند ، به این معنی که می توانند بین حیوانات و انسان ها منتقل شوند. تحقیقات دقیق نشان می دهد که SARS-CoV از گربه زباد به انسان و MERS-CoV از شترها به انسان منتقل شده است. چندین نوع ویروس کرونا شناخته شده در حیوانات در حال گردش اند که هنوز انسان را آلوده نکرده اند

 

 

 

علائمی که این کوروی ویروس ایجاد می کند چیست؟

علائم شایع عفونت شامل : علائم تنفسی ، تب ، سرفه ، تنگی نفس و مشکلات تنفسی است. در موارد شدیدتر ، عفونت می تواند باعث ذات الریه ، سندرم حاد تنفسی، نارسایی کلیه و حتی مرگ شود. توصیه‌های استاندارد برای جلوگیری از شیوع عفونت شامل شستن منظم دست ، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه ، پختن کامل گوشت و تخم مرغ است. از تماس نزدیک با هر کسی که علائم بیماری تنفسی مانند سرفه و عطسه دارد ، خودداری کنید.

 

آیا اگر علائم سرفه دارم باید به پزشک مراجعه کنم؟

در انگلیس ، توصیه پزشکی این است که اگر اخیراً به مناطقی که تحت تأثیر کروناویروس قرار گرفته اند، بایددر خانه بمانید و از تماس با افراد دیگر مانند که وقتی آنفولانزا دارید خودداری کنید

 

آیا ویروس از یک شخص به شخص دیگر منتقل می شود؟

کمیسیون بهداشت ملی چین انتقال انسان به انسان را تأیید کرده است ، و چنین انتقال هایی در جاهای دیگر انجام شده است.

 

چند نفر تحت تأثیر قرار گرفته اند؟

از 25 فوریه ، شیوع این بیماری 80،000 نفر در سطح جهان را تحت تأثیر قرار داده است. در سرزمین اصلی چین 2،663 کشته در بین 77658 مورد ، بیشتر در استان مرکزی هوبی رخ داده است. بیش از 12000 نفر که در چین آسیب دیده بودند ، بهبود یافته اند. ویروس کرونا حداقل به 30 کشور دیگر گسترش یافته است. بیشترین صدمات را ژاپن ، با 850 مورد ، از جمله 691 مورد از یک کشتی دریایی که در یوکوهاما مستقر بودند و چهار کشته برجای گذاشت شامل می شود. ایتالیا 229 مورد تلفات و 7 مورد فوت را ثبت کرده است ، در حالی که کره جنوبی 893 مورد و 8 مورد فوت را ثبت کرده است. همچنین در هنگ کنگ ، تایوان ، فرانسه ، ایران و فیلیپین تلفات داشته  است.

 

چرا این بیماری بدتر از آنفلوانزای طبیعی است و متخصصان چقدر نگران هستند؟

ما هنوز نمی دانیم ویروس کرونای جدید چقدر خطرناک است و تا زمانی که اطلاعات بیشتری بدست نیاید به طور دقیق نمی توان چیزی گفت. میزان مرگ و میر در مرکز حادثه شیوع ، منطقه ی هوبئی در حدود 2 درصد است و در سایر مناطق کمتر است. برای مقایسه ، آنفولانزای فصلی به طور معمول میزان مرگ و میر زیر 1 درصد را دارد و تصور می شود که سالانه در حدود 400000 مرگ و میر در سطح جهان را باعث می شود. سارس بیش از 10٪ مرگ و میر داشت. نکته مهم دیگر این است که ویروس کرونا چقدر مسری است؟ یک تفاوت اساسی در این است که بر خلاف آنفولانزا ، واکسنی برای کروناویروس جدید وجود ندارد ، به این معنی که برای اعضای آسیب پذیر جامعه- افراد سالخورده یا افراد دارای مشکلات تنفسی یا  دارای مشکلات ایمنی – محافظت از خود کار دشوارتری است. در صورت احساس ناخوشایند شستن دستها و اجتناب از سایر افراد از اهمیت زیادی برخوردار است. یک اقدام معقول دریافت واکسن آنفولانزا است که در صورت شیوع به طور اپیدمیک گسترده تر ، بار خدمات درمانی را کاهش می دهد.

 

آیا ویروس کروناهای دیگری وجود داشته است؟

سندرم تنفسی حاد و شدید (سارس) و سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) هر دو ناشی ازویروس کرونا هستند که از حیوانات ناشی می شوند. در سال 2002 ، سارس تقریباً بدون بررسی در 37 کشور گسترش یافت و باعث وحشت جهانی شد ، بیش از 8000 نفر را آلوده کرد و بیش از 750 نفر را کشت. به نظر می رسد مرس به راحتی  سارس از انسان به انسان دیگر منتقل نمی شود ، اما مرگ و میر بیشتری دارد ، و 35٪ از حدود 2500 نفر را که آلوده شده اند کشته است.

 

آیا شیوع بیماری همه گیر است و آیا باید وحشت کنیم؟

خیر همه گیر ، از نظر WHO ، “شیوع یک بیماری در سراسر جهان” است. شیوع ویروس در خارج از کشور نگران کننده است اما یک پیشرفت غیرمنتظره نیست. WHO اعلام کرده است که این شیوع بیماری یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با سطح نگرانی بین المللی است. مسئله ی مهم این است که ویروس کرونای جدید تا چه حد بین افراد قابل انتقال است و چه نسبتی به شدت بیمار می شوند .غالباً ویروس هایی که به راحتی گسترش می یابند ، تأثیر خفیفی دارند. به طور کلی ، به نظر می رسد که ویروس کرونا به افراد مسن به سختی ضربه می زند ، و تعداد کمی هم از کودکان درگیر می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب ها: , , ,